Kampen

Vierkant voor Wiskunde organiseert ieder jaar wiskundige zomerkampen voor jongeren van 10 tot 18 jaar. Je hoeft niet uitzonderlijk intelligent te zijn om mee te gaan; als je puzzelen, nadenken over wiskundige problemen en zelf creatieve oplossingen verzinnen leuk vindt, ben je van harte welkom!

  • Uitdagende puzzels

  • Logisch nadenken

  • Goede begeleiding

  • Leuke activiteiten

Wiskunde

De kampen bevatten een flinke dosis wiskunde. Je wordt uitgedaagd om zelf een probleem te onderzoeken. Een antwoord alleen is niet voldoende: je moet altijd proberen uit te leggen waarom iets is zoals je denkt! Er zijn verschillende soorten wiskunde-onderdelen op de kampen: onderzoeksprogramma’s, dagproblemen, weekproblemen en workshops.

Andere activiteiten

Maar we doen ook veel andere dingen! Zoals avondspellen, een speurtocht, geitjes voeren , zwemmen en andere leuke activiteiten. Regelmatig organiseren we een disco, een casino-avond, een bonte avond of een spelletjesavond. Bovendien heb je elke dag een paar uur vrije tijd.

Meer info

Info over de verschillende kampen, locatie en kosten

Informatie die interessant is voor ouders van toekomstige deelnemers

Aanmelden

Overtuigd? Meld je dan aan via het aanmeldings­formulier!

Vorige edities

In 2018 en 2019 zijn maar liefst 181 deelnemers mee geweest, verdeeld over drie kampen. In het eerste coronajaar 2020 kregen we pas op het laatste moment toestemming van de overheid om de kampen te laten doorgaan. In 2020 hadden we toch alsnog 161 deelnemers. In het tweede coronajaar 2021 kleurde Nederland op de besmettingenkaart van het ECDC vlak voor kamp rood. Ondermeer Belgische deelnemers moesten daardoor afzeggen. Toch waren er nog 158 deelnemers.

Van eerdere zomerkampen zijn foto’s en verslagen beschikbaar. Je vindt ze in het archief.