Boeken

Wisschrift 3: Van driehoek tot voetbal

Wisschrift 3: Van driehoek tot voetbal gaat over veelhoeken (zoals de driehoek en het vierkant) en veelvlakken (zoals de kubus en de voetbal). De opdrachten in het werkboek zijn heel gevarieerd. Er wordt bijvoorbeeld getekend met een geodriehoek of een passer, er is een leuke bouwplaat, er zijn knipplaten en er wordt gerekend.

Bij een aantal opdrachten staat nog vermeld dat kunststof veelhoeken van Polydron konden worden gebruikt. Deze veelhoeken konden eenvoudig aan elkaar geklikt worden, waardoor allerlei veelvlakken gebouwd kondnen worden. Bij vijf werkboeken en een antwoordboek kon de benodigde set Polydron voor een aantrekkelijke prijs meegeleverd worden. Deze set bestond uit twintig driehoeken, zes vierkanten en twaalf vijfhoeken.

Let op!

Helaas is Polydron niet meer verkrijgbaar via Vierkant voor Wiskunde. Hiervoor in de plaats kunt u Veelvlakken maken van papier en elastiekjes – bouwpakket 1 of 2 gebruiken. In principe is Veelvlakken 1 genoeg om de opdrachten uit Wisschrift 3 te maken. Met Veelvlakken 2 heeft u de mogelijkheid om nog veel meer veelvlakken te maken, die ook in Wisschrift 3 genoemd worden.

Auteur: Jantine Bloemhof

Voorbeeldopdrachten

Bouwplaat.

Veelvlakken aftoppen.

De Polydron kunststof veelhoeken die gebruikt worden.

Kleuren, knippen, ordenen en plakken.