Informatie

Algemeen

Op deze pagina's staat materiaal van Vierkant voor Wiskunde om wiskundeclubs op middelbare scholen op te kunnen zetten. Om met het materiaal op deze pagina aan de slag te gaan, zijn er meerdere mogelijkheden.

Wiskundeclub

Een van de mogelijkheden is een wiskundeclub. Tijdens de wiskundeclub krijgen de deelnemers wiskunde te zien die buiten de gewone schoolstof valt. Voor meer informatie over wiskundeclubs.

Meer informatie.

Verrijkingscursus

Een andere mogelijkheid met het materiaal is en verrijkingscursus. Dit kan voor wiskundig geïntereseerde leerlingen, maar ook voor basisscholieren uit de omgeving.

Meer informatie.
Voorbeelden.

Weekend-denkertje

Een andere mogelijkheid is om de leerlingen op de vrijdag een 'Weekend-denkertje' mee te geven, waarna ze op maandag het antwoord mogen geven. Is geen van de leerlingen op het antwoord gekomen (gebeurd bijna nooit), dan kan de leraar de uitleg geven. Dit kan gewoon ter vermaak, maar het kan ook als ladder-wedstrijd gedaan worden.

Wiskunde wedstrijd

Voor de wiskundewedstrijd zijn vooral de losse puzzels interessant. De deelnemers krijgen individueel een puzzel. Deze proberen ze op te lossen. Wanneer ze een antwoord hebben, geven ze dit aan de 'jury' en krijgen ze de volgende opgave. Dit gaat zo door tot de tijd om is. Moeilijkere puzzels kunnen voor meer punten meetellen.

Iets anders...

Er zijn uiteraard nog meer manieren om met de deelnemers en het materiaal aan de slag gegaan. Weet je een leuke manier? Mail het ons.